Tunge Nullutslippskjøretøy - bannerbilde

God interesse og mange tildelinger på andre runde av støtteprogrammet «Tunge nullutslippskjøretøy»

På første tildelingsrunde fikk over 100 søkere gladmeldingen om støtte til å bytte ut sitt fossildrevne kjøretøy med et som gir nullutslipp. 

Denne runden er det også et godt antall tildelinger, nærmere bestemt 97, og en god spredning på type kjøretøy-kategori. 

ENOVA-MARIE-TRANAAS-SKJaRVIK-DSCF2003-21155525-Foto_Magnus_Ronningen_Hansen

- Denne søknadsinteressen sier noe om at mange nå begynner å se fordelene med å gå over til nullutslippsløsninger, noe som vil være med på å motivere flere til å ta steget, sier leder for landtransport i Enova, Marie Tranaas Skjærvik. 

Norengros K.J.Brusdal AS er en av selskapene som i denne runden får støtte til en elektrisk lastebil.

- Vi er veldig glade for Enova sin støtteordning på tunge nullutslippskjøretøy. For oss har fokus på kutt i klimagassutslipp vært høyt på agendaen i flere år. Vår første elektriske lastebil ble kjøpt i 2021, og «hun» fikk navnet Elise, deretter har hun fått tre nye «søstre».

- Vi gleder oss til å utvide den elektriske bilparken med to nye medlemmer, og ikke minst bidra til ytterligere redusert utslipp i transporten til våre gode kunder, sier daglig leder Ruth Brusdal. 

IMG_1432 (002)-1

Foto: Norengros K.J.Brusdal AS

Slik øker du sannsynligheten for å få støtte

Arnt-Gunnar Lium, som er seniorrådgiver på landtransport og ansvarlig for dette støtteprogrammet i Enova sier seg enig med Marie.

- Ja, det er svært gledelig å se at vi får så mange gode søknader, og med månedlige frister fremover vil det gi mange flere muligheter for de som enda ikke har søkt. Nå har vi også lagt ut en video som kan hjelpe nye søkere, og de som ønsker å søke på nytt, til å sette seg inn i hvordan man søker og hvordan konkurransen fungerer, forteller han. 

I videoen gis det tips til hva man bør tenke på før man søker og hvordan man bør gå frem for å sende inn en best mulig søknad. På den måten øker du sannsynligheten for å motta støtte. 

For å lettere vite hvor mye man bør søke om, kan man beregne sin egen rangeringsscore og sammenligne denne med tidligere søknadsrunder. Jo lavere rangeringsscore, jo høyere sannsynlighet for støtte. Dokumentet for beregning finner du på programsiden. 

Rangeringsskår på 1.søknadsrunde: 32

Rangeringsskår på 2.søknadsrunde: 33

16x9 Thumbnail til nyhetsbrev

 

Ikke søkt støtte enda, men vurderer det?

Neste søknadsfrist er 14.juni kl 12:00

Les mer og søk her